НЧ "Родопска искра 1880"
град Чепеларе

Среща разговор с писателката Юлия Пискулийска

На 13.07.2024г. от 11:00 часа в библиотеката на НЧ "Родопска искра 1880" град Чепеларе ще гостува за първи път писателката Юлия Пискулийска.
Срещата се организира със съдействието на г-жа Дора Янкова и председателя на Общински съвет- Чепеларе г-жа Ekaterina Petrova
Родена е на 30 юни 1942 г. в гр. Враца. Завършва специалност „Български език и литература“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Работи в отдел „Култура“ на в. „Труд“, отдел „Публицистика“ на сп. „Пламък“, зав.-отдел „Цивилизации“ на в. „Континет“ и др.
Тя е първата жена, избрана в ръководството на Съюза на българските журналисти, където два мандата е активен зам.-председател по професионално-творческите въпроси. Възстановява в-к „Поглед“ и работи неуморно за свободата на българската журналистика.
Председател и основател на Фондация МОСТ. Деветнадесет години поред организира дискусии с участието на учени, журналисти, видни специалисти, кметове, народни представители. Член е и на Съюза на българските писатели.
Перото на г-жа Пискулийска търси Човека, сложните пътеки на общуването, България, каквато е – родна земя, ежедневието – с цялата му многозвучност и пътуване към желаното бъдеще. Автор е на многобройни книги в публицистиката, прозата и поезията, сред които са: "Две минути преди скока", "Черни вторници", "Ключът", "В часът на петела", "От А до Я" и много други.
На срещата ще бъдат представени и книгите „Различна есен“ – стихове, „Сълзи за катерицата“ – документален разказ за лишените от свобода, книга с две лица – „Иконата“- разкази и „Горчиво мляко“ – лирика.
Ще бъде интересна и вълнуваща среща. Очакваме Ви!